Bílina - Koupaliště Na Kyselce v Bílině se v teplých letních dnech plní a v provozu bude po celý srpen, až do poloviny září. "Provoz koupaliště plánujeme předběžně do 14. září, vše ale závisí na počasí a návštěvnosti, s čímž samozřejmě souvisí ekonomika provozu zařízení," říká jednatel RSZ Bílina Petr Bouda.

Koupaliště Kyselka. Foto: MÚ Bílina

Plavecká hala v Bílině bude uvedena do provozu 1. září. "Vzhledem k tomu, že bychom chtěli v měsíci září poskytnout veřejnosti jak venkovní koupání na koupališti na Kyselce, tak koupání v plavecké hale, bude nutné zajistit zaměstnanci současně provoz obou zařízení, (v tuto dobu bude v provozu již zimní stadion a bude pokračovat provoz tenisových dvorců), neobejde se toto bez jisté korekce provozní doby obou zařízení," sděluje Bouda.

Návštěvnost lze hodnotit v závislosti na počasí a ta letošní v podstatě odpovídá té z roku 2012. "Provoz dále pokračuje a uvidíme, jak se do závěrečné bilance promítne i plánované prodloužení provozní doby. V souvislosti s koupalištěm mě osobně mrzí absurdní a nepravdivá prohlášení o zvýhodňování Romů na vstupném na koupaliště na Kyselce. S podobnými nesmysly se potýkali i na Aquadromu v Mostě. Tato nepravdivá tvrzení jen podněcují rasovou nesnášenlivost a poškozují provozovatele zařízení. A samozřejmě s blížícími se komunálními volbami se nabízí i prozaičtější populistické vysvětlení.

Pro plaveckou halu se podařilo získat vhodný dotační titul z Ministerstva životního prostředí. Plavecká hala tak dostane po 20 letech zcela nový plášť se zateplením, novou střechu a budou vyměněna všechna okna a dveře. Původní plášť budovy z vinylových lamel je na konci životnosti a rovněž střecha po sérii částečných oprav vyžaduje celkovou rekonstrukci.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru