Teplicko - Na českých silnicích uvidíme tento týden více policejních hlídek. Policejní prezidet Tomáš Tuhý vyhlísil od 11. do 17. srpna celorepublikovou dopravně bezpečnostní akci. Reaguje tak na nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti v uplynulém období roku 2014.

Policejní passat. Ilustrační foto: Oldřich Hájek

"Hlídky Policie České republiky ze služeb dopravní, pořádkové i cizinecké policie mají za úkol se zaměřit především na rizikové a méně chráněné skupiny účastníků silničního provozu, kterými jsou chodci, cyklisté a motorkáři, u kterých zaznamenáváme zvýšený podíl na tragických dopravních nehodách. Stranou nezůstanou ani řidiči motorových vozidel, u kterých se policisté zaměří na dodržování pravidel silničního provozu zejména ve smyslu rychlostních limitů, používání bezpečnostních pásů apod.," uvedl Jozef Bocán, tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR.

Řidiči se s hlídkami budou setkávat především na dopravně zatížených komunikacích, a to jak v obcích, tak i mimo ně.

Do konce července zemřelo 340 lidí

Policie České republiky v prvních sedmi měsících letošního roku šetřila 47 619 dopravních nehod na pozemních komunikacích. Při těchto nehodách bylo 340 osob usmrceno, 1 547 osob těžce zraněno a 13 533 osob zraněno lehce. Největší meziroční nárůst zaznamenáváme bohužel v té nejzávažnější kategorii. Ve srovnání s prvními sedmi měsíci loňského roku, jsme letos zaznamenali o 29 vlivem dopravních nehod usmrcených osob více.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru