Teplice - Během uplynulého víkendu přistihli policisté v teplickém okresu celkem čtyři řidiče, kteří si sedli za volant motorového vozidla, ačkoliv nebyli k řízení způsobilí. Všichni totiž byli podnapilí a to natolik, že jim při dechových zkouškách byla naměřena hodnota přes 1 promile alkoholu v dechu.

Ilustrační foto: www.e-teplicko.cz

V sobotu po půlnoci kontrolovali dopravní policisté v Košťanech osobní vozidlo, jehož 28letý řidič měl pozitivní dechovou zkoušku, přístroj ukázal hodnotu přes 1,3 promile alkoholu v dechu.

Necelou hodinu nato byl u Bystřan kontrolován 54letý řidič, který vykazoval známky požití alkoholu, což potvrdila i dechová zkouška, při které mu policisté naměřili téměř 1,4 promile alkoholu v dechu.

Podnapilého řidiče zastavila v neděli v noci i hlídka strážníků městské policie v Bílině, při dechové zkoušce kalibrovaným přístrojem se ukázala hodnota 1,1 promile.

"Smutným „rekordmanem" byl o víkendu 40letý muž, který v sobotu večer řídil dodávku v Řetenicích. I on narazil na hlídku strážníků, kteří kvůli podezření z požití alkoholu před jízdou přivolali policisty. Ti muže vyzvali k provedení dechové zkoušky, při které mu naměřili 2,8 promile alkoholu v dechu," uvedl teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Všichni čtyři nezodpovědní muži, kteří si sedli za volant pod vlivem alkoholu a ignorovali platnou legislativu, jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jim může soudce uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest, nebo zákaz činnosti.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru