Teplice - Dopravní policisté s pracovníky Centra služeb pro silniční dopravu (CSPSD) kontrolovali kamiony. Po několik hodin zastavovali kamiony a kontrolovali veškeré náležitosti, které musí vozidla i řidiči splňovat. Nejčastější prohřešek? Auta ve špatném technickém stavu.

Kontroly kamionů na Teplicku. Foto: Policie ČR

"Zaměřili se na dodržování dohody AETR, která předepisuje například profesní způsobilost řidičů, maximální dobu řízení, délku a četnost povinných přestávek, nebo dodržování předepsané doby odpočinku a dohody ADR, která upravuje podmínky přepravy nebezpečných věcí a předmětů, pro jejichž vlastnosti (hořlavost, žíravost, výbušnost a další) může být jejich přepravou ohrožena bezpečnost osob, majetku a životního prostředí," vysvětlil mluvčí teplických policistů Daniel Vítek.

Nezapomněli ani na vážení vozidel, která často převáží větší náklad, než zákon umožňuje a překračují tak nejvyšší maximálně povolené hmotnosti jednotlivých vozidel, či jejich souprav, případně maximálně povolené hmotnosti na jednotlivé nápravy i na skupiny náprav, což má nejen negativní dopad na kvalitu komunikací, ale i na ovladatelnost jízdních souprav během jízdy.

"Během akce policisté zaevidovali několik porušení platné legislativy, nejčastějším porušením zákona byl nevyhovující technický stav, který zjistili u pěti vozidel. Čtyři řidiči porušili některá z ustanovení zákona o silniční dopravě, ve dvou případech byla překročena maximálně povolená hmotnost a jeden řidič nedodržel bezpečnostní přestávku a předepsanou dobu jízdy," vypočetl policejní mluvčí.

Celkem policisté zjistili 12 přestupků, za které uložili blokové pokuty ve výši 6 900 korun, dvěma případy se pak bude ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru