Teplice - Policisté už mají vandala, respektive vandalku, z teplického hřbitova. Je jí čtyřicetiletá žena, která místo posledního odpočinku devastovala na začátku června. Policisté už jí sdělili podezření z přečinu poškození cizí věci.

Teplický hřbitov. Ilustrační foto: Oldřich HájekCo všechno má výtečnice na svědomí? Ve večerních hodinách poškodila jeden z hrobů, kde rozbila skleněnou tabuli a ulomila dva kamenné okrasné sloupy. Následně v areálu hřbitova poškodila fasádu jedné z přilehlých nemovitostí, poštovní schránku a světelnou reklamní tabuli. Dále rozbila prosklenou vitrínu před obřadní síní a z vrat hřbitova strhla informační kovovou tabuli.

"Celková škoda byla vyčíslena na téměř osm tisíc korun, jako motiv svého nesmyslného jednání žena uvedla, že zůstala večer zamčená na hřbitově a věci ničila ze strachu," vysvětluje teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Teď už bude záležet jen na soudci, jaký trest jí v případě uznání viny uloží, v krajním případě může vandalku poslat až na dva roky za mříže.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru