Bílina - "Poslední dobou jsme svědky, jak se naše město Bílina stává konečnou stanicí nepřizpůsobivých občanů z okolních obcí a měst. Tuto situaci vnímáme jako alarmující a to nás vedlo k oslovení vedení města Bíliny, ve kterém žádáme, aby se vedení z jejich strany tolik opomíjeným problémem začalo aktivně zaobírat," upozorňují Nezávislí v Bílině.

 

Město Bílina.

"Zároveň předkládáme i naše návrhy na přijmutí opatření proti těmto jevům, které budou i součástí našeho volebního programu. To, že tyto návrhy předkládáme již nyní, způsobily události z poslední doby. Věříme, že i ostatní politická uskupení přidají své návrhy řešení, která budou ve prospěch našeho města," dodávají Nezávislí v Bílině.

Věc: Žádost

Vážený pane starosto, místostarosto a radní,

na základě událostí poslední doby, kdy se do našeho města začínají a již začali sestěhovávat nepřizpůsobivé osoby z okolních obcí a měst, kde viditelně podle těchto přílivů nepřizpůsobivých problémy s nimi řešit umí, ale bohužel na úkor našeho města, vás žádáme, abyste začali v tomto problému vystupovat aktivněji. Zastáváme názor, že ze strany města není doposud k tomuto problému přistupováno tak, jak si jeho závažnost vyžaduje. Nechceme, aby toto bylo vnímáno pouze jako kritika bez návrhu na řešení, a proto si vám dovolujeme představit naše návrhy.

1) Navrhujeme přijetí vyhlášek, které by se dotýkaly zmíněného problému a které by usměrňovaly chování nepřizpůsobivých občanů včetně zvýšeného dohledu MP na jejich dodržování.

2) Navrhujeme zlepšení práce MP k této problematice i za cenu navýšení počtu strážníků. Práce MP by měla mít své priority a v současné době by měla být prioritou ochrana našich občanů a jejich majetku před vlivy nepřizpůsobivých, před kontrolou špatného parkování či ostrahou soukromých objektů.

3) Okamžitě vstoupit v jednání se společnostmi provozující sociální bydlení na území našeho města včetně zjištění ceny pro možný odkup.

4) Provést kontrolu bytů, které slouží k sociálnímu bydlení za účasti stavebního odboru, hygieny a úřadu práce, jelikož nevěříme, že poskytované ubytování vždy splňuje standardy bytů k tomuto určených.

5) Zjistit právní možnost zvýšení daně z nemovitosti v určitých částech města, kde na maximální částku, která by se netýkala slušných občanů (tyto vnímáme jako občany, kteří si plní vůči městu své povinnosti), kteří by byli od tohoto osvobozeni na základě plateb za odpad (nevěříme, že nepřizpůsobiví platí poplatky za odpad a zvýšená daň z nemovitosti by mohla společnostem poskytujícím sociální bydlení snížit zisky a tím i rentabilitu, která by s přijetím nového zákona mohla ještě více utrpět).

6) Navrhujeme okamžité masivní kontroly příjemců dávek, prioritně na sociální bydlení, úřadem práce i s podmínkou navýšení těchto zaměstnanců.

7) Navrhujeme oslovení organizace Člověka v tísni (město je jedním z přispěvovatelů na jejich činnost) s pomocí zastavení přílivu, jelikož i oni by měli vnímat, že jejich práce není o počtu klientů, ale o kvalitě jejich práce a tu určitě dělat dle nás, za současného stavu, počtu a migrací jejich klientů, nelze.

Uvědomujeme si, že námi navrhované opatření není všelékem na tento problém, ovšem někde se s řešením začít musí a hlavně urychleně, jelikož se obáváme, aby naše město nepřišlo s jakoukoliv aktivitou až jako poslední a ze současného problému by se stal problém trvalý. Na závěr a podtržení vážnosti vám sdělujeme, že už i starousedlíci z romské komunity v našem městě sepisují petici proti současnému stavu.

S pozdravem

Nezávislí v Bílině - HNHRM

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru