Žádost o vyhlášení části Pozorky za oblast s výskytem sociálně nežádoucích jevů teplický magistrát neschválil
Křižovatka ulic Ruská a Střední v Pozorce. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Dubí – Už několik let se snaží vedení dubské radnice řešit problematickou situaci v městské části Pozorka opatřením, kterým by vyhlásilo dotčenou lokalitu za oblast s výskytem sociálně nežádoucích jevů. Město by tak získalo nástroje pro řešení různých situací. V Pozorce není podle starosty problém narazit na prodej drog za bílého dne, stejně jako na nabídku sexuálních služeb. Petr Pípal poukazuje na skutečnost, že zvýšený výskyt negativních jevů, spojených s provozováním prostituce, výrobou a prodejem drog, je zejména v ulicích Ruská, Mírová a Střední. I tentokrát ale odbor sociálních věcí a zdravotnictví teplického magistrátu, v čele s vedoucí Ivou Tichou, žádost Dubských zamítl.

Žádost o schválení uvedeného opatření podal dubský starosta v květnu loňského roku. Správní orgán, kterým je již zmíněný odbor zdravotnictví a sociálních věcí, už tehdy řízení zastavil. Starosta Pípal se proto obrátil s odvoláním na krajský úřad, odkud věc po přezkoumání vrátili k novému projednání teplickému magistrátu. Ten po dubském starostovi požadoval doplnění žádosti o potřebné náležitosti. Například o přesné vymezení nemovitostí, na které se má opatření vztahovat. Podle Ivy Tiché byly totiž v seznamu zastoupené i domy neobydlené a pracovníci při kontrole navíc zjistili, že velká část objektů, má i čísla orientační, na která starosta zapomněl.

Petr Pípal žádost doplnil. Podle dalšího vyjádření odboru teplického magistrátu, ale nebyla patřičně odůvodněná. „Správní orgán posoudil obsah žádosti žadatele, a dospěl k závěru, že žádost není zcela řádně odůvodněná. V žádosti jsou uvedeny přestupky za celé ulice Mírová, Ruská a Střední. Dále byl žadatel upozorněn na skutečnost, že doložené počty přestupků jsou podstatně nižší, než je počet obytných domů,“ píše například ve svém odůvodnění vedoucí odboru. Dokládá rovněž údaje Policie ČR, které poukazují na to, že v inkriminované oblasti došlo ke snížení počtu přestupků i trestných činů.

Žadatel podle Ivy Tiché dostatečně neprokázal vazbu mezi výskytem sociálně nežádoucích jevů a uvedenými objekty, na které se mělo opatření vztahovat. Na základě toho odbor sociálních věcí a zdravotnictví teplického magistrátu rozhodl danou lokalitu za oblast se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů nevyhlásit. „Budeme se odvolávat,“ zareagoval na rozhodnutí v pátek 13. března Petr Pípal. Jak dodal, vedení města zatím rozhodnutí oficiální cestou neobdrželo.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru