Osečtí v anketě rozhodli o vybudování hřiště pro přípravu hasičů
Osecká lokalita Na lukách. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Osek – Rada města Osek začátkem listopadu rozhodla o zadání projektové dokumentace na vybudování zázemí ke sportovní přípravě hasičů SDH Osek. Cvičné hřiště vznikne na bývalém fotbalovém škvárovém hřišti v lokalitě zvané Na lukách. Rozhodnutí radních koresponduje s výsledky ankety o využití lokality, kterou město vyhlásilo začátkem letošního roku. Respondenti v ní vybírali z celkem pěti variant.

K vytvoření zázemí pro přípravu mladých hasičů se přiklonilo celkem 368 účastníků ankety. Na lukách tak i díky nim zůstane zachovaný dosavadní způsob využití prostoru, tedy discgolf, cvičební prvky a přibude zde nové tréninkové hřiště pro osecké hasiče.
Ostatní z variant získaly o poznání méně hlasů. Vytvoření rekreační a odpočinkové zóny podle již vyhotovené studie podpořilo 130 respondentů. Pro zachování současného stavu, tedy prostoru pro discgolf a cvičební prvky, ovšem bez zázemí pro hasiče, bylo 113 účastníků. 57 lidí by preferovalo využití lokality podle územního plánu, což je výstavba rodinných domů a park. Poslední možnost, kterou bylo jiné využití, získala 43 hlasů.

Lokalita v Oseku zvaná Na lukách se nachází téměř v centru města. Kromě hřiště na discgolf je zde rybník. Místo lidé rádi využívají k procházkám a k relaxaci. Už druhým rokem se tu rovněž konala výstava historických vojenských vozidel.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru