Uzávěra pro omezení počtu nevěstinců v Dubí byla zrušená
Nejvíc vykřičených domů vyrostlo v Ruské ulici v lokalitě Pozorka
Teplice

Dubí – Stavební uzávěra z roku 1998, jejímž cílem bylo zamezit lavině přestaveb bytových domů v Dubí na penziony, které následně sloužily k provozování prostituce, už neplatí.

Ve středu 26. ledna ji na svém zasedání zastupitelé zrušili. Podle starosty Petra Pípala (Severočeši – Dubí) se v současné době řada vykřičených domů přestavuje zpátky na domy obytné a stavební uzávěra ztrácí svůj původní význam.

V době, kdy vznikla, se v Dubí masivně a nekontrolovatelně množily penziony k provozování prostituce. Uzávěra měla stoupajícímu trendu, patrnému zejména kolem Ruské ulice, zabránit. Každý, kdo chtěl v té době rekonstruovat obytný dům, musel žádat o výjimku.

K rozhodnutí uzávěru zrušit dospěla rada města po obdržení žádosti o udělení výjimky od vedení Seniorcentra Pohoda. „Penzion Pohoda slouží pro pobyt seniorů. V současné době potřebují rozšířit jeho kapacitu. V takových případech ztrácí stavební uzávěra smysl a celý proces jen zdržuje. Rada proto navrhla její zrušení,“ komentoval rozhodnutí Pípal.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru