Pozemky po Rudných dolech na Cínovci půjdou možná do dražby
Ilustrační foto
Teplice

Cínovec – Záměr dubské radnice na prodej areálu bývalých Rudných dolů na Cínovci stále ještě nespěje jednoznačně k uspokojivému závěru. Po zájemcích, kteří nakonec od koupě odstoupili, je nyní ve hře smíchovská společnost SPARUS.

Ta už sice složila požadovanou 5miliónovou zálohu, přesto ani v jejím případě není jisté, zda se Dubským podaří prodej téměř devíti hektarového pozemku, za který by mohli získat kolem 50 miliónů korun.

Na lednovém zasedání dubských zastupitelů, ve středu 26. ledna, informoval starosta Petr Pípal (Severočeši – Dubí) o žádosti společnosti SPARUS na prodloužení termínu podpisu kupní smlouvy. Ta měla být původně podepsaná nejpozději do poloviny ledna. „Konzultovali jsme situaci s právníkem a rozhodli, že společnosti vyhovíme.“ Podle dubského starosty by v opačném případě mohly vzniknout problémy. Proto se vedení města rozhodlo termín prodloužit do konce února s tím, že půjde o termín konečný.

Před hlasováním o kupní smlouvě a o prodloužení termínu jejího podpisu, vyjádřil zastupitel Jiří Vítek (PRO Dubí) nevoli s tím, že zastupitelé mají schvalovat smlouvu, aniž by měli informaci o záměrech společnosti. „Napsali, že když tam budou něco dělat, bude to v souladu s územním plánem. V každém případě je znovu vyzveme, aby nám svůj záměr sdělili,“ zareagoval Petr Pípal. Jak dodal, na pozemku není možné dělat nic, co by znehodnotilo život v dané lokalitě. Pokud ani tentokrát prodej pozemku nevyjde, nabídne ho město v dražbě.

„Osobně jednání společnosti SPARUS nerozumím a připadá mi to celé jako hra o čas,“ komentoval situaci dubský starosta. „Už dvakrát jsme je oslovili, aby nám řekli, jaký mají s pozemkem záměr. Nereagovali. Stejně, jako když jsme je vybídli k připomínkování kupní smlouvy. Místo toho přišla v pondělí 24. ledna jejich žádost na prodloužení termínu podpisu kupní smlouvy.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru