Zpestřete si únor návštěvou výstavy o krajkách a historii krajkářství
Foto: Z archivu teplického muzea
Teplice

Teplice – Regionální muzeum v Teplicích pořádá ve čtvrtek 3. února od 16.30 hod. komentovanou prohlídku výstavy Něžná krása krajky. Návštěvníky akce provede kurátorka výstavy Markéta Valtrová Kašparová, která je zároveň spoluautorkou katalogu o krajkářství, který vydalo Regionální muzeum Teplice koncem minulého roku.

Katalog o krajkářství v Ústeckém kraji přibližuje historii tradičního lidového řemesla, které má v našem regionu dlouhou tradici. Zájemci ho získají zdarma ke vstupence na výstavu Něžná krása krajky, kterou je možné navštívit do neděle 27. února. Vydání katalogu a realizaci výstavy podpořilo finančně Ministerstvo kultury ČR.

Na čtvrteční komentované prohlídce představí Markéta Valtrová Kašparová neobyčejné výtvory současných krajkářek i klubů, které zájemkyně o krajkářské řemeslo sdružují. Návštěvníci se seznámí i historickými herdulemi (válcovité polštářky, na kterých se paličkovaly krajky), se vzorníky a s dalšími exponáty z muzejních depozitářů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru