Ilustrační foto
Teplice

Teplice - Neznámý pachatel v dosud přesně nezjištěné době, nejpozději do 09:15 hodin dne 17. března 2022, malbou na protihlukovou zeď u silnice I/8 v místě sjezdu do centra Teplic, přes již dříve vytvořenou malbu znázorňující vlajku státu Ukrajiny, vytvořil bílou barvou symbol písmene "Z" o velikosti 5,3 x 3 metru.

"Tento symbol je spojen s označením vojenské techniky Ruské federace užívané během agrese na Ukrajině. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia. Prověřování je však na začátku a kvalifikace se může v průběhu změnit. V současné době provádějí policisté další úkony ke zjištění osoby pachatele. V případě, že by někdo z veřejnosti mohl poskytnout informace vedoucí k osobě, která písmeno „Z“ namalovala na zeď, ať kontaktuje policisty na bezplatné lince 158," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru