FOTO: Stovky kil kebabu skončí v kafilérii. Maso v útrobách náklaďáku mělo do zmrazeného hodně daleko
Foto zdroj: Celní správa
Teplice

Ústecký kraj - Ústeckým celníkům se v uplynulých dnech podařilo při silniční kontrole odhalit bezmála tunu masa přepravovaného v nevhodných podmínkách i neznačené tabákové výrobky v hodnotě téměř 400 tisíc korun.

V úterý krátce před 14 hodinou zastavila mobilní hlídka celníků na komunikaci č. II/263 v katastru obce Česká Kamenice nákladní vozidlo Mercedes Benz české imatrikulace. Kontrolou nákladového prostoru celníci zjistili, že se uvnitř nachází 42 kusů balení „zmrazeného“ masa. Podle předložených dokladů se jednalo o 867 kg kebabu, který byl vzhledem k tropickým letním teplotám, přepravován v nevyhovujících podmínkách. Chladící zařízení na vozidle bylo asi nefunkční, jelikož místo přepravní teploty minus 18 stupňů Celsia udávané v dokladech, se teplota v útrobách vozidla pohybovala pocitově v kladných číslech.

Celníci kontaktovali krajskou veterinární správu, do jejíž kompetence podezření z porušení veterinárních předpisů při přepravě živočišných produktů spadá. Ta na místo vyslala své inspektory. Po společné podrobné prohlídce a zjištěných skutečnostech si pracovnice veterinární správy případ na místě převzaly. Zboží zajistily a rozhodly o znehodnocení živočišných výrobků pomoci potravinářské barvy a následné likvidaci v kafilérii.

Zásilka bezmála tuny závadného masa se díky spolupráci obou kontrolních složek ke koncovým spotřebitelům nedostala.

O pár hodin později na komunikaci č. I/62 v katastru obce Hřensko si hlídka celníků vytipovala ke kontrole modré vozidlo zn. Volkswagen Sharan, jehož osádku tvořili dva muži. Celníci na zadních sedadlech a v zavazadlovém prostoru odhalili krabice s cigaretami různých značek a igelitové tašky se zahřívanými tabákovými výrobky. Vše bez platných tabákových nálepek. Celníci 64 584 kusů cigaret a 1,7 kg zahřívaných tabákových výrobků v hodnotě téměř 400 tisíc korun zajistili.

Foto

0807kebab

0807kebab2

0807kebab5

0807kebab4

0807kebab6

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru