Houkání vlaků u přejezdu v Bílině u Kyselky má dnes ustat
Železniční přejezd v Bílině-Kyselce. Foto: město Bílina
Teplice

Bílina – Několik dní si stěžují lidé v Bílině na houkání vlaků, a to i v nočních hodinách. Důvodem houkání je zajištění bezpečnosti na přejezdech v blízkosti stanice Bílina-Kyselka, kde došlo ke krádeži kabelů od zabezpečovacího zařízení.

 

„Na železniční trati došlo v minulých dnech k opakovaným krádežím kabelů a zároveň i k poškození zabezpečovacího zařízení v areálu přilehlé železniční stanice Bílina - Kyselka," informuje město na sociálních sítích. Pokud není křížení železnice s pozemní komunikací zabezpečeno žádným technickým prostředkem musí strojvedoucí projíždějícího vlaku dle drážních předpisů včas a řádně varovat účastníky silničního provozu, tedy zpomalit rychlost vlaku na 10 km/h a opakovaně houkat.

„Zástupce Správy železnic na dnešním jednání s vedením města uvedl, že na odstranění závady se intenzivně pracuje a práce by měly být dokončeny nejpozději dnes ve večerních hodinách. V této souvislosti si dovolujeme požádat občany Bíliny o zvýšenou všímavost v okolí železničních stanic i podél železničních tratí, zejména ve večerních hodinách, a případně informovat Policii ČR nebo Městskou policii," dodává město Bílina.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru