V rámci slavností jste se mohli projet replikou historické drezíny
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Osek – Už tradičně otevřel Klub přátel Krušnohorské železnice Most – Dubí – Moldava v rámci konání Oseckých slavností železniční expozici v budově Horního nádraží Osek. V sobotu i v neděli 19.-20. srpna se tak mohli zájemci seznámit s vystavenými exponáty, s modelem železnice, s historií Krušnohorské železnice, která byla vyhlášená kulturní památkou, i s novinkami, které se členům klubu podařilo získat.


Den otevřených dveří v železniční expozici letos ozvláštnila možnost jízdy na replice historické ruční drezíny. Podle informací Michala Švece byl zážitek pro návštěvníky zprostředkovaný díky spolupráci se spolkem Železnice česká Sibiř, který drezínu zapůjčil.

2308vlaky1

Foto: Snímky drezíny z archivu Klubu přátel Krušnohorské železnice

2308vlaky2

Řada přespolních letos rovněž uvítala možnost dorazit na Osecké slavnosti vlakem z Ústí nad Labem a z Teplic, odkud jezdil dvojnásobně posílený spoj. Zájemci, kteří tuto možnost využili, nemuseli řešit problém, kde v Oseku zaparkovat. Všechna parkoviště, která byla na oseckých oslavách k dispozici, praskala totiž zejména v sobotu doslova ve švech.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru