Přístaviště loděk v Zámecké zahradě vyškrtlo město ze svého majetku
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice - Návrh na vyřazení přístaviště lodiček v Zámecké zahradě z majetku města schválili tepličtí zastupitelé v pondělí 18. září. Podle Radky Růžičkové z odboru kultury a sportu bylo přístavní molo několikrát opravované a už nevyhovuje po technické stránce současným požadavkům. Na dotaz, zda město počítá s náhradním řešením, náměstek primátora Hynek Hanza odpověděl, že by do dvou let mělo vzniknout přístaviště nové.

„Město mělo k dispozici dvě varianty. První varianta vytvořit přístaviště v téměř stejném místě, u památkářů neprošla,“ informoval senátor Hanza. Podle něj schválili památkáři až variantu druhou. Ta počítá s posunutím přístaviště dál, do slepého ramene, s výhledem na statek a výběh opiček. Zmizet by v rámci stavby měl nevzhledný malý mostek přes slepé rameno. Hanza rovněž uvedl, že spolupráce s TJ Nola, která kdysi přístaviště provozovala, byla ukončená na základě dohody. A není zatím jasné, zda bude přístaviště provozovat majitelka Bistra U opiček, která ho provozovala dosud.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru