Nákladní ulice je past. Jak tam vjedeš, už není cesty zpět
Někteří z těch, co uvízli v Nákladní, se pokoušeli dostat ven Myší dírou. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Na sociálních sítích v teplických skupinách to vře. Důvodem jsou opravy v ulicích Nákladní, Riegrova a Okružní a problémy, které s jejich zahájením řidičům nastaly. Krevní tlak zvedá zejména stav ulice Nákladní, kde se ještě tento týden údajně objevila značka zákaz vjezdu teprve poté, co do ulice řidiči vjeli. „Bacha, Nákladní ulice je past. Jak tam vjedeš, tak už není cesty zpět“, komentoval situaci jeden z účastníků bouřlivé diskuse.

Komunikaci spravuje Ředitelství silnic a dálnic – odráží vedení města útoky řidičů. „Odbor dopravy Magistrátu města Teplice, není příslušný k rozhodování ve věci uzavírky a objížďky v rámci akce Rekonstrukce ulic Nákladní, Riegrova, Okružní v Teplicích. Přesto se snažíme případné nesrovnalosti řešit,“ objevilo se na stránkách města. Současně magistrát poskytl kontakty, na které v případě komplikací mohou řidiči zavolat (jsou uvedené níže).

Podle některých panuje v Nákladní ulici chaos. „Nedalo se nikde otočit. Všude stála auta a zmatení řidiči,“ popisuje situaci jedna z účastnic. Někteří prohlásili, že raději budou chodit pěšky, protože je nafta drahá a projet do centra trvalo hodinu. „Proto jsou tam značky Slepá ulice. Na netu se už měsíc píše o tom, že bude Nákladní rekonstruovaná, ale milion hlupáků i přes zákaz do ulice vjedou, a ještě se rozčilují,“ kontruje v diskusi proti záplavě kritiky jeden z diskutujících.

Opravy silnice I/13, které si vyžádaly dopravní omezení ve jmenovaných částech města a byly zahájené 19. září, jsou naplánované až do konce listopadu. Rekonstrukce je rozdělena do třech etap, přičemž ve stávající, první etapě, je opravovaný úsek průjezdný jedním směrem. Uzavřený je jízdní pruh ve směru od čerpací stanice Shell (Hypermarket Albert, Lidl) k Masarykově třídě. Průjezdný, se sníženou rychlostí, zůstává jízdní pruh od čerpací stanice ONO k nájezdu na silnici I/8 na Dubí. Pro ostatní je k dispozici objízdná trasa Nákladní - silnice I/8 - Na Hrázi - Hrázní - Masarykova třída.

Kontakty, které poskytlo město řidičům pro případ komplikací:

  • stavbyvedoucí: Lukáš Spal (MI ROADS a.s.) tel.: 770 600 122
  • zpracování dopravního značení: Ing. Miroslav Fliegel (Wali CZ) tel.: 728 074 566
  • schválení přechodného dopravního značení: Ing. Jiří Bárta (Krajský úřad Ústeckého kraje, odbor dopravy a silničního hospodářství) tel.: 475 657 329
  • povolení uzavírky a objížďky: Ing. Nikola Turková (Krajský úřad Ústeckého kraje, odbor dopravy a silničního hospodářství) tel.: 475 657 573
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru