Z náměstí v Krupce zmizel dřevěný kříž, ohrožoval kolemjdoucí
Foto: Město Krupka
Teplice

Krupka - Pracovníci městského úřadu v Krupce v minulém týdnu odstranili ztrouchnivělý dřevěný kříž na Mariánském náměstí. Informuje o tom město Krupka na sociálních sítích.

Na kříži, který připomíná obnovení poutní tradice a byl v prostoru náměstí instalován v roce 1993, tedy přesně před 30 lety (více informací o jeho historii najdete v zářijové Radnici, na straně 9) se v poslední době velmi významně podepsal zub času. Hrozilo, že by mohl samovolným pádem poranit kolemjdoucí.

„Kříž byl celý prohnilý a nechtěli jsme riskovat, že na někoho spadne. Proto jsme se rozhodli ho odstranit. V brzké době by měl být nahrazen novým,“ sdělila Dana Červenková, vedoucí odboru správy města s tím, že nový kříž bude vypadat totožně jako ten původní. „Momentálně čekáme na zpracování cenových nabídek od několika firem,“ podotkla.

Nový, pět a půl metru vysoký kříž, bude mít rozpětí 2,8 metru a bude vyroben z lepených dřevěných hranolů o průměru 20 centimetrů. Zároveň bude ošetřen povrchovou úpravou. Jeho instalace na stejné místo by měla proběhnout v průběhu října.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru