Práce na revitalizaci Horního rybníka už spějí do finiše
Horní rybník v Zámecké zahradě ještě na začátku léta
Teplice

Teplice – Zhruba do poloviny listopadu by mohly být dokončené práce na revitalizaci Horního rybníka v Zámecké zahradě. Podle informací města se v tomto týdnu začalo s pracemi na zredukování zeleně, která po vypuštění vody hojně pokryla dno. Z celkových dvou hektarů zeleň ovládla cca sedmdesát procent plochy.

Na vyčištění dna, zejména od porostu orobince, bude odbor životního prostředí teplického magistrátu spolupracovat místní organizací rybářského svazu. Rybáři zbaví dno zeleně v místech, kde je možný pohyb pracovníků. Ostatní zarostlé úseky, které jsou pro pohyb nebezpečné, budou zredukovány ze člunu po částečném naplnění rybníka vodou. Nashromážděný bioodpad poputuje do kompostárny.

Počátkem Léta byl odstraněný ze dna sediment a prořezané stromy a keře na březích. Opěrné zdi byly zpevněné, instalovaný nový požerák a z hráze u Labutího domku zmizely pařezy. Revitalizace Horního rybníka vyjde na zhruba 7 miliónů korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru