Potravinová banka v Teplicích předala první balíčky. Dlouhodobý projekt má poskytnout pomoc lidem v nouzi
Potravinová banka. Foto: město Teplice
Teplice

Teplice - Projekt Výdejen potravinové pomoci spustila Česká federace potravinových bank ve spolupráci s MPSV od začátku července tohoto roku. Potravinová banka zastřešuje a koordinuje činnost potravinové pomoci v Ústeckém kraji a jejím cílem je boj proti plýtvání a hladu. Zároveň je partnerem projektu z programu Operační program Zaměstnanost plus.

Memorandum s Potravinovou bankou v Ústeckém kraji, z.s. uzavřel za statutární město Teplice primátor Jiří Štábl, konkrétně na období do 30. 6. 2026.

Potravinová pomoc

Projekt spočívá v principu přerozdělení potravinových balíčků o hmotnosti 3-5 kg, které se rozdají osobám dle doporučení odboru sociálních věcí a zdravotnictví, ve spolupráci se sociálními službami. Obsahem balíčků budou především trvanlivé potraviny a drogerie. Administrátorem projektu je odbor sociálních věcí a zdravotnictví města Teplice.

Mobilní výdejna potravin využívá prostory Městské policie Teplice. Předpokládá se, že závoz potravin bude probíhat 1x měsíčně pro 10 osob. Bude také záležet na možnostech potravinové banky.

Dne 18. září proběhl v Teplicích první závoz potravinové banky. Předem sjednaní klienti si převzali připravené balíčky pomoci. Mezi sedmi zájemci byli senioři, zdravotně postižení a osamělí rodiče.

 

Pro koho je pomoc určena?

Především pro rodiče samoživitele, vícečetné rodiny, děti a mladistvé v nepříznivých životních situacích, seniory, invalidy a osoby sociálně vyloučené nebo žijící v sociálně vyloučených lokalitách.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru