Foto: Město Teplice
Teplice

Teplice - Ve středu 11. října převzali dobrovolníci zasloužená ocenění za vícenásobná bezpříspěvková dárcovství krve. Každoroční slavnostní předávání se uskutečnilo na teplické radnici. 

Program zahájily děti z MŠ Pramínek, které zazpívaly několik písní. Událostí provedla paní Iva Wajshajtlová, ředitelka oblastního spolku Českého červeného kříže. Ocenění 24 dárcům předal 1. náměstek primátora Hynek Hanza. Zúčastnili se také zástupci zdravotních pojišťoven. Jako výraz upřímného uznání a poděkování získali dárci nejen plakety, ale také dárkové předměty. 

Medaile prof. MUDr. Jana Janského jsou předávané bezpříspěvkovým dárcům krve. Ocenění je pojmenováno po Janu Janském, českém lékaři a psychiatrovi, objeviteli čtvrté krevní skupiny. Janského plakety jsou udělovány v České republice a na Slovensku. V ČR je uděluje Český červený kříž.

Jaké jsou úrovně plaket?

  1. Bronzová medaile prof. MUDr. Jana Janského – udělována za 10 bezpříspěvkových odběrů
  2. Stříbrná medaile prof. MUDr. Jana Janského – udělována za 20 bezpříspěvkových odběrů
  3. Zlatá medaile prof. MUDr. Jana Janského – udělována za 40 bezpříspěvkových odběrů

Vyšší počty odběrů jsou oceňovány Zlatými kříži ČČK.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru