Foto: Ilona Kaulfuss 
Teplice

Teplice – Pokud patříte k majitelům domů, jejichž okapy ústí na chodník nebo do ulice, budete muset sjednat nápravu. Statutární město Teplice vyzývá občany, aby pomohli při nápravě situace, která vznikla v minulosti nesprávným zaústěním dešťových svodů. Voda ze střech, která končí na komunikacích, snižuje technický stav chodníků a vozovek. V zimním období navíc zhoršuje jejich schůdnost a sjízdnost.

Nechat stékat vodu ze střechy na veřejné komunikace nepovoluje ani zákon. Majitelé nemovitostí mají tedy přímo povinnost, aby vodu sváděli jinam a pokud možno s ní nakládali hospodárně. Nejlepším způsobem je dešťovou vodu svádět tak, aby se dala využít ekologicky. Například vsakováním do zahrady, výparem a podobně.

Město Teplice vybízí majitele objektů, jejichž okapy ústí do komunikací, aby situaci v součinnosti s městem začali urychleně řešit. Odbor dopravy teplického magistrátu nabízí v tomto směru kompletní poradenský servis. Zároveň veškerou pomoc s administrativou a vším, co souvisí s ověřením možnosti a následným podáním žádosti o napojení do dešťové či splaškové kanalizace. Poskytne rovněž zájemcům kontakty na správce sítí.

Kam se obrátit: Odbor dopravy, Krupská ulice, Teplice. Bc. Müllerová, tel. 417510595, email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo Ing. Kochaníková, tel: 417510597, email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru