Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Bílina – Návštěvníci parku v lázních na Kyselce musí být v těchto dnech při pohybu parkem opatrní. V rámci revitalizace tady budou kácené stromy, které jsou nemocné a jejichž stav by mohl chodce ohrozit. Podle informací bílinské radnice jde převážně o dřeviny, u kterých je silně narušená stabilita, případně vykazují až kritický stav.

K nestabilitě vytipovaných stromů přispěl často i terén. V některých místech, jako například nad cestou u letního kina nebo nad železnicí, rostou stromy ve strmém svahu.

Město Bílina je vlastníkem pozemků v parku. Z toho důvodu je také zodpovědné za případné škody na zdraví nebo majetku, které mohou být způsobeny pádem stromu nebo jeho částí. Bílinská radnice proto žádá návštěvníky o zvýšenou obezřetnost. Za vykácené stromy nechá Město Bílina vysázet na vhodných místech dřeviny nové.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru