Hrubá stavba nového Obecního domu v Duchcově už stojí. Na druhém snímku je situace z července letošního roku. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Duchcov – O situaci kolem jedné z největších investičních akcí Duchcovských, o rekonstrukci Obecního domu v ulici Giacoma Casanovy, informoval na zasedání zastupitelů Duchcova místostarosta Jan Zahradníček. Jak uvedl, v současné době se na objektu provádí pobíjení krovů. Byly rovněž zahájené práce na vyzdívání příček. Projekt si vyžádá zhruba 70 miliónů korun. Náklady pokrývá částečně dotace a zčásti úvěr státního fondu.

Nový objekt vyrostl na základech a zbytcích původního Obecního domu, který byl kvůli špatnému technickému stavu z velké části stržen. Výstavbu zpočátku zpomalily některé technické překážky. Dnes už stojí na nové základové desce hrubá stavba. Objekt se nachází v památkové zóně nedaleko duchcovského zámku a postup proto je konzultovaný s památkáři.

Foto: Ilona Kaulfuss

Nový Obecní dům v Duchcově bude o jedno patro nižší, než byla původní budova. Po dostavbě ho chce město využívat jako multifunkční centrum s konferenčními a jednacími prostory, se sálem, a také například s depozitářem duchcovského muzea.

Místostarosta Zahradníček zmínil i rekonstrukci, která probíhá v objektu 20/5 na náměstí Republiky, v části zvané spisovna. Tady prováděcí firma dokončuje výmalbu v horním traktu objektu, kde už proběhly stavební úpravy a rekonstrukce elektroinstalace. V soupisu prací je i oprava fasády. Místostarosta upozornil, že v rámci této investiční akce bylo nutné navýšit původní rozpočet o zhruba 300 tisíc korun. Celkové náklady na rekonstrukci spisovny by měly být kolem 4 miliónů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru