Lokalita je hojně využívaná turisty. Cesta vede ke Kyšperku a dál například ke Kotelnímu jezírku, které letos vyschlo. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Krupka – Od pondělí 20. listopadu už nevjede nikdo nepovolaný autem na komunikaci z Unčína, která vede ke zřícenině hradu Kyšperk. Společnost Lesy České republiky, která převzala péči o tuto lokalitu, tady nechala uzamknout závoru. Vjezd na uvedenou cestu je tak nyní umožněný jen držitelům povolenek Lesů ČR.

Zatímco jedni rozhodnutí Lesů vítají s tím, že jde o lokalitu určenou především k aktivnímu odpočinku, jiným se nové opatření nelíbí. K dotazům, proč Lesy ČR k takový krok učinily, se na sociální síti vyjádřila místostarostka Krupky Miloslava Bačová. Ta uvedla, že jde o běžnou praxi a snahu společnosti pečovat řádně o svůj majetek. „Motorová vozidla s výjimkou elektrokol do lesů a parků nesmějí. Významně by totiž poškodila rostliny a půdu, rušila divoká zvířata i lidské návštěvníky,“ uvedla k dotazu místostarostka. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru