REKLAMA
Ilustrační foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Poplatky městu, jako jsou poplatky ze psů nebo z ubytování, zůstanou v Teplicích ve stejné výši i v roce 2024. Informoval o tom zastupitele na jejich pondělním zasedání vedoucí finančního odboru Roman Jodas. Snahou města bylo podle jeho slov výši poplatků zachovat. Jodas rovněž uvedl, že v případě lázeňských hostů budou poskytovatelé léčby osvobození od poplatků za ubytování.

Zastupitele Marcela Ševčíka (SPD) zajímalo, proč je tak velký rozdíl mezi výší poplatku za prvního a za druhého psa. (Za prvního platí majitelé 200 a za druhého psa 1300 korun. Pouze lidé nad 65 let platí za druhého psa jen 300 korun. Poznámka redakce.) Ševčík se také zeptal, jakým způsobem kontroluje městská policie to, zda dotyčný pejskař poplatek uhradil.

Náměstek primátora a senátor Hynek Hanza (ODS) upozornil, že Teplice mají ve srovnání s okolními městy poplatek za psa minimální. „Musíme to brát tak, že druhý pes už je luxus.“ Hanza zdůraznil, že je třeba zohlednit i skutečnost, že psi na území města způsobují nepořádek. „Druhý pes je nadstandard a za ten je třeba zaplatit.“

Podle Hynka Hanzy zavedl magistrát registr čipů a evidenci psů na území města. Všichni psi musí být ze zákona očipovaní. Z evidence mohou pracovníci magistrátu okamžitě zjistit, komu pes patří, ale také to, zda za něj majitel uhradil příslušný poplatek. Kontrola městské policie, jak Hanza dodal, probíhá. Poplatek za psa musí jejich majitelé uhradit do 15. března.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru