Foto: Ilona Kaulfuss  
Teplice

Duchcov – V listopadu jsme informovali o problémech, které mají obyvatelé Zelenkovy a Tyršovy ulice v Duchcově. Problémy se týkají bytového domu číslo 620/2 v Zelenkově ulici, který stojí na křižovatce obou jmenovaných ulic. V objektu ubytovává majitel lidi, kteří jsou na sociálních dávkách. Velká část těchto nepřizpůsobivých spoluobčanů, jsou přitom děti, jejichž matka údajně žije v zahraničí. Majitelé okolních domů si stěžují na neustálý hluk, špínu a nepořádek.

Na problém v této části města upozornil na listopadovém zasedání duchcovských zastupitelů Zdeněk Burda (Koalice pro Duchcov). Záležitost byla na jeho popud zařazená do programu jednání. Vedení města v závěru přislíbilo, že do příštího zasedání představí možnosti řešení situace. Na včerejším zasedání, ve čtvrtek 7. prosince, informoval starosta Zbyněk Šimbera (ČSSD) o krocích, které město v součinnosti s městskou policií, sociálkou a svým právním zástupcem v záležitosti podniklo.

„Sešli jsme se s majitelem nemovitosti a domluvili se na některých postupech.“ Šimbera uvedl, že do objektu mohou nově na základě dohody s majitelem vstoupit kdykoliv bez jeho písemného povolení například strážníci městské policie nebo pracovnice odboru sociálních věcí. Na dvorek, kde obyvatelé domu pořádali párty, pálili různé věci a zápach se pak táhl celou lokalitou, budou mít nadále nájemníci vstup zakázán. Vchod do dvora opatří majitel mříží.  

Duchcovský starosta rovněž dodal, že v místě bude instalovaná nová kamera městské policie a před domem přibude jedna sběrná nádoba. K opakovanému dotazu zastupitele Burdy, kdo platí odvážení nepořádku, který se před domem neustále tvoří, Zbyněk Šimbera uvedl, že odvážení nepořádku kdekoliv v Duchcově jde na vrub města. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru