Špejchar je na strategickém místě u kostela a blízko zrenovované návsi. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Kostomlaty – Obec Kostomlaty pod Milešovkou odkoupila do svého majetku budovu bývalého špejcharu. Rozlehlá historická stavba s pozemkem o velikosti téměř 1700 metrů čtverečných nabízí zajímavou kapacitu. Než se ale obec pustí do rekonstrukce je třeba rozhodnout o způsobu jejího využití.

Vedení kostomlatské radnice počítá s několika variantami. Mezi nimi je objekt občanského využití, bytový dům nebo dočasný sklad. O konečném účelu rozhodnou sami občané, kteří mohou své návrhy posílat na obecní úřad.

Bývalý špejchar se nachází na strategickém místě, v sousedství kostela sv. Vavřince a citlivě zrekonstruované návsi s komunitním centrem, která se stala chloubou Kostomlatských. Podle informací z obecního úřadu špejchar k obci vždy patřil a má zajímavý potenciál. V poslední době s ním byly problémy spojené s nedostatečným zabezpečením, které umožnilo, aby se v něm scházeli bezdomovci a drogově závislí lidé. Vedení Kostomlat proto rozhodlo, že první krok po nabytí nemovitosti bude její řádné zabezpečení proti nezvaným návštěvníkům.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru