Foto: web trikralovasbirka.cz
Teplice

Teplicko – V sobotu 6 ledna se budou v obcích a městech pohybovat tři králové. Děti z různých charit se vydají se zapečetěnou kasičkou do ulic, aby vybrali peníze na tradiční Tříkrálovou sbírku. Jde o největší dobročinnou akci v České republice, které se zúčastňují desetitisíce dobrovolníků. Vybrané peníze jdou na pomoc lidem v nouzi prostřednictvím Charity Česká republika.

Do kasičky mohou zájemci vhodit jakýkoli obnos. Každá koruna se počítá. Ten, kdo nebude mít možnost setkat se s koledníky a vhodit peníze přímo do kasičky, může zaslat dobročinný příspěvek bankovním převodem nebo dárcovskou SMS. Potřebné informace jsou k dispozici na webu trikralovasbirka.cz. Za dobu trvání sbírky se podařilo vybrat kolem 2 miliard korun.

Pozor na falešné koledníky, kteří se už bohužel několikrát objevili. Každá z kasiček musí být označená logem charity. Kasička je zapečetěná a na pečeti je razítko příslušného obecního nebo městského úřadu. Vedoucí skupinky vám na požádání musí předložit průkazku koledníka. Číslo na ní souhlasí s číslem na kasičce.

Výnos sbírky je rozdělován podle předem daného klíče:  65 procent vybraných prostředků se vrací charitám, které je vykoledovaly. 15 procent je určeno na velké diecézní projekty, 10 procent je deponováno do krizového fondu na mimořádné události a na pomoc v zahraničí. 5 procent využije na své projekty Charita Česká republika a 5 procent tvoří zákonné režie sbírky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru