Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Duchcov – Ve středu 24. ledna zaplnily Kulturní centrum Duchcov děti, aby tady svedly boj o přízeň obecenstva a poroty. Konal se tu 22. ročník pěvecké soutěže Duchcovský skřivánek, určené pro žáky základních škol a pro děti z mateřských školek. Své síly letos poměřilo 46 malých, odvážných amatérských zpěváčků.

Děti ze školek měly připravenu jednu soutěžní písničku. Žáci základních škol museli nacvičit dvě, jednu národní a jednu podle vlastní volby. Porota měla složité rozhodování, protože výkony dětí byly poměrně vyrovnané. Diplomem a cenou proto odměnila všechny děti z mateřských škol. Už jen za to, že ve svém věku našly odvahu stoupnout si před plný sál a zazpívat.

V kategorii 1. a 2. tříd zvítězila Linda Balejová, druhá byla Denisa Hrbáčková a třetí místo obsadily dvě soutěžící, Eliška Bělohradská a Kamila Vohánková. V kategorii 3.-5. tříd získala prvenství Barbora Jiříková, druhé místo vybojovala Anežka Žaludová a také v této kategorii se o místo třetí podělily dvě soutěžící: Kristýna Valentová a Viktoria Dubino. V kategorii 6. tříd, které se zúčastnily pouze dvě soutěžící, nepřidělila porota cenu žádnou.

Stoupnout si před plný sál a zpívat není jednoduché ani pro dospělého. Natož pro děti. Proto je třeba vyzdvihnout odvahu všech soutěžících, jejich nasazení, ale také práci pedagogů. O to víc trochu zamrzelo, že výkony dětí nebyly dobře slyšet v celém sále, protože se nezpívalo na mikrofon. Podle pracovnice kulturního centra Pavlíny Paušové mikrofon příští rok chybět nebude.

„Nevěděli jsme, jak děti, které na mikrofon nejsou zvyklé, na něj zareagují. Pravda je, že v zadních řadách už bylo hůře slyšet.“ K dotazu, jak by letošní ročník hodnotila, uvedla Paušová, že v soutěži nejde ani tak o poměření pěveckých schopností soutěžících, jako o možnost účastnit se. „Mnohé z dětí nemají jinou možnost vystoupit na veřejnosti. Z naší soutěže si tak odnášejí cennou zkušenost, motivaci a velký zážitek.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru