Foto: Policie ČR
Teplice

Teplicko - Mezi jedno z oprávnění dopravních policistů patří i to, že mohou nařídit kontrolu nevyhovujícího technického stavu auta na stanici technické kontroly. Tohoto oprávnění využili v minulém týdnu i tepličtí policisté.

"Hlídka z obvodního oddělení Prosetice během hlídkové činnosti spatřila projet vozidlo, kterému se od výfuku valil hustý černý dým. Hlídka vozidlo zastavila a zjistila, že řidič má na autě viditelný zásah do výfukového potrubí. Policisté přivolali z důvodu kompetencí kolegy z dopravní policie, kteří mohou vyzvat řidiče k provedení technické kontroly. Jelikož STK byla nadohled od místa zastavení, ocitlo se vozidlo během několika minut na kontrole emisí. Tam bylo zjištěno desetinásobné překročení emisních limitů. S okamžitou platností byla u vozidla ukončena technická způsobilost a hlídkou dopravních policistů odebráno osvědčení o registraci vozidla," popsala policejní mluvčí Ilona Gazdošová. 

Řidič si musel nechat vozidlo na své náklady odtáhnout a bude řešen za přestupek proti zákonu o provozu na pozemních komunikacích.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru