Ilustrační foto
Teplice

Ústecký kraj - Čísla hovoří jasně: Tak určitě, Češi jsou hokejový národ, když na letošní šampionát zavítalo rekordních 797 727 fandů, díky čemuž padl dosavadní návštěvnický rekord z také českého šampionátu 2015, na který se osobně přišlo podívat 741 690 lidí, převážně s českým občanstvím. Udržování ledové plochy v pražské (a ostravské) aréně asi nebylo úplně v souladu se současným evropským ekofanatismem, ale co, mistři světa jsme a Greta i další ekospasitelé nejen ze Švédska mohou leda tak zamáčknout slzu. Počasí s tím žádný problém nemělo, však se celkem povedlo a bouřkami pročistilo vzduch (ano, někde až moc, zřejmě z těch nervů v play off).

Když už jsme u toho, tak rychlá tipovačka: Kolik elektrostatických výbojů čili blesků bylo detekováno nad českým územím v průběhu letošního mistrovství světa (od 10. května 0:00 do 26 května 24:00)?

A) plus minus 0

B) plus minus 58 000

C) plus minus 68 000

D) plus minus 88 000

Áčko je blbost, protože bouřilo. Céčko a déčko je jasná narážka na Jardu a Pastu. Takže co je správně?

Béčkové, přinejmenším pro někoho, bude i počasí v nejbližších dnech:

28. května: Do cca 15:00 zataženo až oblačno, od rána s deštěm. Potom polojasno. Nejvyšší odpolední teploty okolo 14 až 18 °C.

29. května: V noci a ráno až jasno, sem tam mlha. Pak přibude oblačnosti, zpočátku vysoké, následně i nižší, respektive hlavně kupovité. Nicméně na bouřky to nevypadá, pravděpodobně nespadne ani kapka. Nejvyšší odpolední teploty okolo 18 až 22 °C.

30. května: Mraků jak sviňa, k tomu sprchne – s přeháňkami a bouřkami počítejte prakticky po celý den. Nejvyšší odpolední teploty okolo 16 až 20 °C.

Později by to s nejvyššími odpoledními teplotami mělo vypadat následovně:

31. května: 12 až 16 °C

1. června: 16 až 20 °C

2. června: 13 až 17 °C

3. června: 17 až 21 °C

4. června: 18 až 22 °C

5. června: 19 až 23 °C

6. června: 18 až 22 °C

7. června: 16 až 20 °C

Vidíte, jak jsou ty „dlouhodobé předpovědi“ užitečné (určitě méně než „NHLka“ v sestavě Tre Kronor, která alespoň uzmula bronz)? Před víkendem modely avizovaly vlnu veder a teď ani léto… Je to jedna velká chujovina ta „dlouhodobá předpověď“!

A teď (zkusit) vyhrát EURO… A dobýt Paříž… Češi do toho!

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru