Reprofoto video: Policie ČR
Teplice

Varnsdorf - Od roku 2023 pátrali policisté po jednačtyřicetiletém muži z Děčínska. Provinilec se totiž vyhýbal trestnímu řízení a pro orgány činné v trestním řízení se stal nedosažitelným. Více než rok se muž úspěšně skrýval před spravedlností. Po muži bylo vyhlášeno celostátní pátrání hned z několika důvodů.

Okresní soud na něj vydal příkaz k zatčení, dva příkazy k dodání do výkonu trestu odnětí svobody a Evropský zatýkací rozkaz. Změna nastala ve chvíli, kdy policisté na základě vlastního šetření zjistili, že hledaný muž se ukrývá v jednom domě ve Varnsdorfu.

Koncem minulého týdne policisté tedy provedli koordinovanou pátrací akci, při které hledaného muže vypátrali a zatkli. Při akci policisté nejprve zajišťovali možné únikové cesty z domu, kde se měl muž ukrývat. Když zvenčí muže zahlédli v půdních prostorách, následoval vstup do obydlí.

"Po několika marných výzvách k otevření zamčených dveří, za kterými se měl muž ukrývat, museli policisté přistoupit k jejich násilnému otevření. Na půdě domu pak hledaného muže nalezli ukrytého za dřevěnými deskami pod krovy střechy. Policisté muže omezili na osobní svobodě a po provedení nezbytných úkonů jeho další cesta vedla do věznice, kam jej policisté eskortovali," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru