Přednosta Ortopedické kliniky v Masarykově nemocnici MUDr. Tomáš Novotný, Ph.D., MBA při prezentaci. Foto: Jakub Zápotocký
Teplice

Ústí nad Labem - Krajská zdravotní přichází s horkou novinkou. V ústecké Masarykově nemocnici rozjela ve spolupráci s Fakultou zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně unikátní mezioborovou laboratoř 3D tisku. Ta pacientům přinese řadu benefitů.

Pracoviště má za cíl zavést do rutinního používání metodu 3D tisku modelů pro předoperační plánování a výuku. benefity bude mít nová laboratoř hlavně pro pacienty. Jde o zkrácení operační doby, snížení krevní ztráty, snížení operačního zásahu do těla pacienta a rychlejší rekonvalescenci. Atraktivní bude i pro mladé lékaře se zájmem o moderní technologie a inovace.

Foto: Jakub Zápotocký

V České republice je toto pracoviště rozsahem a mezioborovým propojením, na rozdíl od zahraničí, zcela ojedinělé. Supervizi budou zajišťovat špičkoví technici z Fakulty strojní Českého vysokého učení technického a Akademie věd České republiky.

Foto: Jakub Zápotocký

Přednosta Ortopedické kliniky v Masarykově nemocnici MUDr. Tomáš Novotný, Ph.D., MBA, který spolu s dalšími kolegy chirurgy a specialisty za projektem nové laboratoře stojí, předpokládá propojení vědy a výuky s praktickou aplikací. Počítá se zapojením nejprve šesti chirurgických pracovišť Masarykovy nemocnice, dále s rozšířením kapacity laboratoře pro zájemce z celé Krajské zdravotní.

Foto: Jakub Zápotocký

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru