Foto: Policie ČR
Teplice

Teplice - Duchapřítomně a naprosto profesionálně se zachoval praporčík Tomáš Valter z obvodního oddělení Teplice-Trnovany. Byl vyslán k oznámenému případu, kdy ve čtvrtém patře domu seděl v okně bytu muž, který chtěl spáchat sebevraždu skokem z okna.

Policejní hlídka, aby muže nevyplašila, zaparkovala o ulici dál a k domu přišla nepozorovaně. V tu chvíli již na místě byli hasiči, kteří s mužem v okně z ulice komunikovali. Policista vnikl nepozorovaně do domu, zjistil vztah sousedů k dotyčnému muži a zaúkoloval je, aby s ním přes vedlejší okno komunikovali a upoutali jeho pozornost. Mezitím s hasiči v tichosti otevřeli planžetou dveře do bytu a vplížili se dovnitř. Na parapetu spatřili muže, jak sedí zády k nim nohama ven, komunikoval se sousedy a na telefonu s operátorkou linky 112.

"Policista ve spolupráci s dvěma hasiči nakročovali potichu k muži a v pravý okamžik ho chytili za ruce a ramena a přetáhli ho zpět do bytu. Muž byl viditelně pod vlivem alkoholu a ve špatném psychickém stavu předán do péče RZS. Policista se spolu s kolegy z Hasičského záchranného sboru zachoval v psychicky vypjaté situaci takticky a plně v souladu s heslem „pomáhat a chránit“," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru