Na školení vyslala svého zástupce každá hasičská stanice z Ústeckého kraje. Foto: HZS Ústeckého kraje
Teplice

Severní Čechy – Hasiči se severcních Čech mají na boj s požáry v nepřístupných lokalitách nového pomocníka. Zástupci z jednotlivých stanic se s ním jeli ve středu seznámit na letiště. Jde totiž o vrtulník Black Hawk.

Na letišti v Roudnici nad Labem se ve středu 26. června uskutečnil výcvik hasičů s vrtulníkem Black Hawk společnosti Heli Company. „Po příletu vrtulníku, který je dislokován v Mělníku, byli přítomní hasiči proškoleni posádkou vrtulníku v zásadách bezpečnosti pohybu kolem vrtulníku, způsobu komunikace s posádkou vrtulníku a jeho povolání na místo zásahu. Následně proběhla praktická ukázka plnění bambi vaku z nádrže flexi tank a provedení několika shozů vody v prostorách letiště," uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje.

Výcviku se zúčastnili nejen příslušníci HZS Ústeckého, ale i hasiči z Libereckého kraje.

Foto: HZS Ústeckého kraje

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru