Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Duchcov – Práce na jedné z nejnáročnějších investičních akcí Duchcovských, na rekonstrukci objektu bývalého Českého domu, pokračují. Místostarosta Jan Zahradníček na zasedání duchcovských zastupitelů minulý týden informoval, že v současné době probíhá zateplení fasády, konkrétně na severozápadní straně budovy.

„Uvnitř objektu se nyní vyzdívá, dokončují se omítky, rozvody elektrického proudu v prvním a druhém nadzemním podlaží. Momentálně se také řeší výstavba uvnitř a instalace kovového schodiště, které bude v prostředním traktu budovy,“ poznamenal místostarosta. Jak dodal, připravuje se vše potřebné i pro instalaci vzduchotechniky.

Z původního historického objektu Českého domu zůstaly po demolici stát pouze suterén, základy a zadní stěna, která byla ponechaná do prvního patra. Na místě tak vyrůstá téměř zcela nová stavba, kde chce město otevřít multifunkční centrum s konferenčními a jednacími prostory, se sálem, ale také s depozitářem muzea. Celkové náklady se pohybují kolem 70 miliónů korun. Část investice pokryjí dotace a bezúročný úvěr od státního fondu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru