Foto: Povodí Ohře
Teplice

Ústecký kraj - V červnu proběhlo setkání hydrobiologů Mezinárodní komise pro ochranu Labe, na jehož organizaci se podílel i podnik Povodí Ohře. Čeští i němečtí odborníci probírali například šíření invazních druhů živočichů, ale také vysýchavé toky v důsledku klimatických změn.

Setkání, které proběhlo v Chomutově na podnikovém ředitelství státního podniku Povodí Ohře, se zúčastnilo přes dvacet hydrobiologů, mezi nimiž byli zástupci českých a německých ministerstev, úřadů, institucí a vědeckých ústavů.

"Společně řešili aktuální témata, jako je šíření a vliv invazních druhů živočichů, probírali metody odběru a determinace makrozoobentických organismů, vyhodnocení společného odběru na řece Muldě v roce 2022, dále jejich možné určování za pomocí metod pro stanovení DNA. Pozornost věnovali také problematice vysýchavých toků v důsledku klimatických změn," popsala mluvčí Povodí Ohře Dana Zikešová.

Další setkání se uskuteční opět za dva roky, tentokrát u německých kolegů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru