Foto: Město Teplice
Teplice

Teplice - Regionální knihovna Teplice prochází v současné době rozsáhlou rekonstrukcí, která se zaměřuje na přestavbu podkroví. Tento projekt je součástí snahy o modernizaci a rozšíření služeb pro čtenáře. Stavební práce, které provádí firma MATURE TEPLICE s.r.o., probíhají podle předem stanoveného harmonogramu. V současné době se na schodišti do 3. NP a ve 3. NP dokončují sádrokartonářské konstrukce a akustické obklady. Následovat bude výmalba, pokládka podlahových krytin, osazení dveří, osvětlení a kompletace elektro zařízení, klimatizace a vzduchotechniky.

Po dokončení těchto prací se zapojí firma Aricoma Systems a.s., která zajistí instalaci moderního ICT vybavení, což přispěje k vytvoření atraktivního a funkčního prostoru pro nové aktivity, zejména pro dětské oddělení. V listopadu zahájí firma Potrusil s.r.o. montáž nábytku na míru podle návrhu Ing. arch. Tomáše Hořavy, který také zpracoval architektonický návrh celého podkroví.

Jedním z klíčových kroků bude následné stěhování dětského oddělení do nově zrekonstruovaných prostor. Toto stěhování zahrnuje přesun knihovního fondu, který čítá více než 12 000 knih. Přesuny se dotknou také dalších oddělení knihovny, aby byly prostory optimálně přizpůsobeny novým potřebám a službám.

Nově zrekonstruované prostory se těší na své čtenáře a návštěvníky v březnu 2025. Aby teplická knihovna co nejlépe vyhověla potřebám a přáním svých uživatelů, plánuje také dotazníkovou akci, kde se budou moci čtenáři vyjádřit k tomu, co by v knihovně rádi viděli, jaké přednášky by je zajímaly, co jim v knihovně chybí a co naopak oceňují. Dotazníky bude možné vyplnit anonymně na sociálních sítích nebo přímo v knihovně a to od října 2024.

Pracovníci teplické knihovny se těší na setkání v nových prostorách a věří, že knihovna bude i nadále místem, kde se budou všichni cítit vítáni a kde najdou inspiraci, vzdělání a zábavu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru