Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Dvojici cizinců, kteří se pod vymyšlenými legendami vetřeli do bytů seniorek v Teplicích a Bílině, se podařilo policistům dopadnout ve spolupráci s bílinskou městskou policií. Případy se staly v pátek 13. září, kdy podezřelým mužům tento den opravdu přinesl smůlu v podobě zadržení. Jeden z cizinců si vybral jako svůj rajón teplickou část Trnovany.

Vytipoval si jeden z panelových domů, zazvonil na zvonek u dveří do bytu, a poté co starší žena otevřela, předstíral hluchoněmost. U sebe měl papír, na kterém bylo podvodně napsáno, že vybírá peníze pro postižené osoby. Přitom se natlačil do bytu a i přes protest ženy usedl v kuchyni na židli a stále požadoval po ženě 400,-Kč na sbírku. Starší žena v rozrušení přispěla částkou 200,-Kč a chtěla, aby muž odešel. Ten ještě stihl při odchodu v nestřeženém okamžiku odcizit zlaté šperky za 17 tisíc korun. O pár desítek minut později již zvonil na dveře u další seniorky v jiné ulici. Zde si vymyslel novou legendu, a to, že jde kontrolovat termostat na topení. Opět se natlačil do bytu, ačkoliv žena protestovala. Naštěstí šla kolem sousedka, která dění zaznamenala a podezřelý z místa utekl.

Téměř ve stejnou dobu se obdobný případ udál také v Bílině. Zde jiný muž použil stejnou záminku se sbírkou na hluchoněmé. Naštěstí byl se ženou v bytě manžel, který podezřelého z bytu vykázal. Případy v Teplicích oznámily poškozené ihned na policii a v Bílině přijala oznámení městská policie, která kontaktovala policisty z místního obvodního oddělení.

"Poškozené popsaly podezřelé muže a ti byli vyhlášeni do pátrání. Tentýž den v podvečer kontrolovali strážníci u bílinského supermarketu dva muže odpovídající popisu. Se zjištěním jejich totožnosti pomohla cizinecká policie a následnými výslechy vyšlo najevo, že to jsou opravdu strůjci těchto skutků. U jednoho se našly i odcizené zlaté šperky, které byly vráceny zpět majitelce. Oběma bylo sděleno podezření z porušování domovní svobody a prvnímu i z přečinu krádeže. Poté putovali k soudu, který jim určil trest vyhoštění z České republiky na 2 roky," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru