Slavnostního otevření centra se ujaly společně starostka města Zuzana Schwarz Bařtipánová a radní Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková. Foto: Ústecký kraj
Teplice

Bílina - V Bílině se otevřelo Centrum poradenských služeb. Jedná se o společný projekt města Bílina a Ústeckého kraje. Město zajistilo prostory, Ústecký kraj zřídil odloučená pracoviště svých příspěvkových organizací.

Nově najdou obyvatelé města a jeho okolí na jednom místě Speciální poradenské centrum, Pedagogicko-psychologickou poradnu, Středisko výchovné péče a pracoviště organizace Člověk v tísni. Město Bílina se potýká s řadou problémů dětí a žáků a Centrum poradenských služeb by mělo pomoci tyto problémy řešit.

Doposud byly nejbližší poradny v Teplicích nebo Mostě. Nové centrum tak bude přístupné a dosažitelné i pro občany, kteří na dojíždění do jiných měst neměli finanční prostředky či pro ně dojíždění představovalo zbytečnou komplikaci. 

Pobočku ve městě bude mít nově speciální pedagogické centrum a pedagogicko-psychologická poradna, jejichž odborníci budou do Bíliny dojíždět z Teplic. Další, třetí, službou je středisko výchovné péče, které provozuje Výchovný ústav v Kostomlatech pod Milešovkou. Středisko výchovné péče bude k dispozici školským zařízením i sociálním pracovníkům městského úřadu. Centrum nabídne také etopedii, která se věnuje lidem s poruchou emocí a chování. Pobočka Pedagogicko-psychologické poradny zase pomůže s určením zralosti dětí pro nástupu do škol a školek. 

Slavnostní otevření centra proběhlo za účasti starostky města Zuzany Schwarz Bařtipánové, radní Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Jindry Zalabákové, zástupců organizací a veřejnosti.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru