Foto: Petr Sochůrek
Teplice

Ústí nad Labem – Již po čtrnácté budou ulice v centra Ústí a přilehlého Střekova předposlední zářiový víkend patřit běžcům. Do krajské metropole Ústeckého kraje míří jedna z největších sportovních událostí mezinárodního rozměru pro profesionální i rekreační sportovce. Letos s řadou novinek.

„Spolu s tradičním 1/2Maratonem, Rodinnou Mílí, Bambini Runem a Českým pohárem v paracyklistice se celá akce nově jmenuje Mattoni Ústí nad Labem Running Festival 2024,“ upozorňuje organizátor společnost RunCzech.

Důležitou změnou je také termín konání akce. Mattoni Ústí nad Labem Running Festival se tentokrát nebude konat v sobotu, ale v neděli 22. 9. 2024 z důvodů voleb do krajského zastupitelstva, které proběhnou v pátek 20. září a sobotu 21. září.

Dobrovolnické centrum v Ústí nad Labem, které shání dobrovolníky na zajištění běžeckého festivalu také upozorňuje na změnu tratě hlavního závodu. „Ke změně trasy hlavního závodu jsme přistoupili hned z několika důvodů. Prvním je probíhající rekonstrukce Benešova mostu, který ještě není uzavřený, ale pro příští rok s vedením tratě přes něj počítat nemůžeme. Přemýšleli jsme, jakým směrem v Ústí nad Labem trasu natáhnout ke splnění všech podmínek certifikovaného městského závodu a zároveň zůstala atraktivita, pro kterou je vyhledávaný. Vyhrála varianta, protahování hlavního závodu ulicí Hrbovickou. Chceme na to místní obyvatele i běžce pomalu připravit. Z různých anket také víme, že trasa ze Střekova směrem na Svádov a zpět v posledních ročnících ztratila oblíbenost. Nová trať bude pro závodníky minimálně rychlejší,“ uvedl pro e-ústí.cz Igor Murko z týmu RunCzech.

MAPA HLAVNÍHO ZÁVODU

Na tradiční běžecký svátek Mattoni Ústí nad Labem Running festival 2024 se chystá také Krajská zdravotní. Nejenže na půlmaratonovou trať vyběhnou její zaměstnanci jednotlivě i ve štafetách, ale nabídne běžcům i veřejnosti poradenství lékařských specialistů z Ortopedické kliniky v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. 

Stan s lékaři ortopedické kliniky pod vedením jejího přednosty MUDr. Tomáše Novotného, Ph.D., MBA, který obdržel Cenu hejtmana Ústeckého kraje za rok 2023 v kategorii Sociální a zdravotní oblast včetně záchrany lidského života, najdete 22. září na Mírovém náměstí v Ústí nad Labem po dobu trvání Mattoni Ústí nad Labem Running festivalu.

Ve stanu budou po celý den k dispozici tři lékaři pro odborné poradenství pro běžce, jejich doprovod a širokou veřejnost.

Co vám nabídnou?

-          možnost ortopedické konzultace vašeho pohybového aparátu a zdravotních obtíží

-          naplánování možnosti další terapie

-          informace o prevenci poškození a onemocnění pohybového aparátu

-          konzultace ke kloubní výživě

-          doporučení dalšího řešení a postupu včetně nasměrování na příslušné oddělení, lékaře, kliniku

-          nemusíte čekat na vyšetření u vašeho ortopeda, odbornou konzultaci předcházející vyšetření poskytnou naši lékaři na místě

Na půlmaratonu se zájemcům bude věnovat i přednosta ortopedické kliniky MUDr. Tomáš Novotný, Ph.D., MBA. Foto: Krajská zdravotní

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru