Foto: Město Teplice
Teplice

Teplice - Na pátečním zasedání schválila Rada města Teplice dotaci pro neziskovou organizaci White Light I z.ú na pilotní projekt s názvem „Vyhřívaný stan“.

Tento projekt poskytne lidem, kteří žijí trvale na ulici, možnost bezplatného přenocování v teple od listopadu letošního roku až do března příštího roku. Stan bude umístěn na pozemku neziskové organizace a bude v provozu denně, včetně víkendů, od 19:30 do 6:30 hodin.

,,Podle našich poznatků žije na ulici v Teplicích 80 až 100 lidí. Cílem projektu je zjistit skutečnou potřebu a zájem lidí, kteří žijí na ulici, o noclehárnu. Zároveň snížit sociální a především zdravotní dopady, které život na ulici přináší. Pilotním projektem chceme předejít problémům s přespáváním těchto lidí, kteří si volí sklepy obytných domů a jiné objekty ve městě a tím také zvýšit pocit bezpečí obyvatel města," uvedl primátor Jiří Štábl.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru