Foto: Karel Horký
Teplice

Teplice - Zbývalo jenom pět let do pádu režimu v listopadu 1989 a v Teplicích si komunisté postavili sídlo. Nová budova Okresního výboru KSČ byla obrovskou, opulentní stavbou. Tam se na chodbách a v kancelářích rozhodovalo, kdo bude ředitelem toho a onoho, kdo náměstkem, kdo dostane byt atd.

Tajemník soudruh Váňa a jeho squadra rozhodovali o všem. To ještě nevěděli, že jejich konec se blíží. Teplice dusil smog, lidé nemohli dýchat a 11. listopadu 1989 se proti tomu veřejně postavili. Dav také vyvolával před novou budovou OV KSČ tajemníka Antonína Váňu. Po listopadu 1989 komunisté odešli nejen z nové budovy v Teplicích. A co budova? Dopadla jako ti komunisté, ale prý tam dva staří komunisté ještě straší.

Foto: Karel Horký

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru