Foto: Město Krupka
Teplice

Krupka - Město Krupka informuje, že od 14. října je lanová dráha na Komáří vížku mimo provoz. Důvodem je pravidelná roční revize.

Mimo provoz by měla lanová dráha zůstat až do 7. listopadu. Veřejný provoz o sobotách, nedělích a státních svátcích ale zůstane zachován.

Foto: Město Krupka

Lanová dráha z Krupky na Komáří vížku byla vybudována v letech 1950–1952. Je nejstarší provozovanou osobní visutou lanovkou v Česku a s délkou 2 348 metrů je nejdelší jednoúsekovou osobní lanovkou ve střední Evropě. Krupská lanová dráha typu VR 101 s technologií švýcarské firmy Von Roll je svého druhu světovým unikátem, nikde jinde už stejná nejezdí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru