Foto: Archiv TJ Lokomotiva Teplice
Teplice

Nové Město – Na Novém Městě byla koncem září slavnostně otevřená nová Ohřívárna. O finanční podpoře Statutárního města Teplice ve výši 500 tisíc korun a o záměrech TJ Lokomotiva Teplice, oddílu běžeckého lyžování, jsme psali před dvěma roky, kdy stavba byla na samém začátku. Tuto zimu už budou mít členové běžeckého oddílu i veřejnost možnost využívat kvalitní zázemí.

Stavby v Čechách nerostou jako houby po dešti. Administrativní moloch je stále obtěžkaný nadbytečným papírováním a zdlouhavým schvalovacím procesem. Nejinak tomu bylo i v případě Ohřívárny. Od vyhotovení projektové dokumentace k zahájení stavby uplynuly 4 roky. Stavba samotná pak trvala dva roky.

Foto: Archiv TJ Lokomotiva Teplice

Na Novém Městě už Ohřívárna stála. Už ale dosluhovala a nevyhovovala po technické, kvalitativní i kapacitní stránce. Celkové náklady na výstavbu nového objektu, včetně mazacích bud a infrastruktury v celém areálu vyšly na 11 miliónů korun. Ohřívárna nabízí zázemí v podobě kuchyňky, posezení v interiéru i exteriéru, sociální zázemí a také sušárnu. Jejím provozovatelem je TJ Lokomotiva Teplice, oddíl běžeckého lyžování.

Podle Silvie Polanské z uvedené tělovýchovné jednoty se na nákladech podílely Národní sportovní agentura, Czech Ski and Snowboard, Statutární město Teplice, Obec Moldava a mnoho dalších obcí, měst, firem a finanční částkou přispěli i přátelé a členové oddílu. „Přímo na stavbě pak přidali ruku k dílu členové a rodiče z našeho běžkařského klubu formou víkendových brigád,“ doplňuje Polanská.

Foto: Archiv TJ Lokomotiva Teplice

Novou Ohřívárnu bude využívat sportující mládež a členové oddílu. Silvie Polanská zdůrazňuje, že o víkendech se bude moci ohřát i veřejnost. „V ohřívárně nebude provozovaná žádná komerční činnost, tedy nebude zde žádný prodej. Lidé se tam ale mohou ohřát, převléknout, poklábosit, připravit si lyže, odložit oblečení. Budou se tam konat přednášky, závody, soutěže i různé projekce. Areál nevyužívá jen náš oddíl, ale také školy, dům dětí a mládeže a jiná sportovní sdružení.“

TJ Lokomotiva Teplice funguje už více jak 70 let. Sdružuje 11 sportovních oddílů, které navštěvuje Téměř 700 členů a z toho zhruba polovina dětí. Běžkařský oddíl má evidovaných více než 150 dětí, ve věku od 4 do 21 let. Zázemí má na stadionu Nové Město v Krušných horách, kde pořádá několikrát do roka běžecké závody na lyžích. Jednou z nejznámějších akcí je Krušnohorská 30.

Foto: Archiv TJ Lokomotiva Teplice

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru