Ilustrační foto: CC0
Teplice

Teplice – Minulý týden ve čtvrtek zahájili silničáři stavební práce na silnici I/13 v úseku teplické Masarykovy třídy od ulice Gagarinova po konec obce Srbice, tedy k hojně navštěvovanému obchodnímu centru Olympia Teplice. Pracují zde na opravě komunikace technologií recyklace za studena.

„To znamená, že využijeme pro vytvoření konstrukční vrstvy vozovky recyklované kamenivo. Celková délka úseku je 1,4 km," informuje mluvčí ŘSD pro Ústecký kraj Kamila Zahálková.

Silničáři mimo jiné obnoví nezpevněné krajnice a pročistí odvodnění. V současném stavu se na komunikaci vyskytují příčné, podélné a síťové trhliny, vysprávky, vyjeté koleje či plošná deformace vozovky.

„Oprava je rozdělena do šesti etap, během kterých dojde k uzavření jednoho jízdního pruhu. Doprava bude kyvadlová řízena semafory. Předpoklad dokončení je v druhé polovině ledna příštího roku. Řidiče prosíme o maximální ohleduplnost a bezpečnost," dodává mluvčí. První etapa se týká úseku od křižovatky s ulicí Gagarinova  ve směru k teplické Olympii.

Zhotovitelem je společnost HERKUL a. s. s cenovou nabídkou 28 milionů korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru