Foto: Celní správa ČR
Teplice

Hřensko - ​Zboží v hodnotě přesahující tři miliony korun zajistili v sobotu ústečtí celníci v příhraniční obci Hřensko. Při kontrole zaměřené na skladování a prodej padělků, tedy ochranu spotřebitele posbírali celníci ve dvou místních provozovnách více než tři sta kusů zboží, u něhož vzniklo podezření z porušování práv duševního vlastnictví.

Padělky oděvních výrobků a módních doplňků nabízeli obchodníci před stánky i v jejich vnitřních prostorách. Kromě triček a mikin se jednalo zejména o kabelky, peněženky a čepice, které se honosily logy renomovaných značek (např. adidas, Armani, Dior, Gucci, Hugo Boss, Lacoste, Louis Vuitton, Michael Kors, Nike, Prada, Tommy Hilfiger ad.). Hodnota zajištěného zboží, vyčíslená v ceně originálních výrobků, vyšplhala na 3 242 500 korun. Celníci padělky zajistili a převezli do skladu celního úřadu. 

V případě, že by se majitelé ochranných známek rozhodli využít takzvaný zjednodušený postup, bude zboží zlikvidováno. Pokud by se případ řešil soudní cestou, hrozí pachatelům pokuta až do výše 10 milionů korun. Celníci budou v kontrolách pokračovat i nadále.

FOTO:

Foto: Celní správa ČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru