REKLAMA
Muž přišel na výletě o kolo za šedesát tisíc. Nechal ho chvíli bez dozoru
Ilustrační foto
Teplice

Teplice - Díky teplickým kriminalistům má zpátky své kolo muž, který se byl projet v okolí Hrobčic. V Mirošovicích si šel prohlédnout místní tvrz a své značkové kolo v hodnotě 57 tisíc korun nechal několik minut bez dozoru. Toho využil tehdy ještě neznámý pachatel a kolo mu ukradl.

Přivolaní policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a už další den byl zloděj dopaden. Kriminalisté, kteří projížděli ulicí Pražská v Bílině, si všimli muže, který jel na bílém kole, které odpovídalo popisu toho ukradeného, navíc se jednalo o recidivistu, kterého policisté znali už z minulosti.

"Když se však legitimovali a chtěli si s ním promluvit, šlápl do pedálů a začal ujíždět kolem nemocnice směrem do Žižkova údolí cestou, kam za ním autem nemohli. Bílinu ale dobře znají, rychle proto přejeli kolem plavecké haly na úzkou silnici, kde se proti nim už řítil muž na kradeném kole. Před autem policistů, které mu postavili do cesty, nestihl dobrzdit a narazil do něj, na místě byl poté zadržen a eskortován k výslechu," uvedl teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

U toho se přiznal, že využil příležitosti a nezajištěné kolo v Mirošovicích ukradl, pak si ho schoval do křoví a další den na něm jel do Bíliny. "V minulosti osmkrát odsouzený muž byl obviněn z přečinu krádeže, za který mu s ohledem na vysokou škodu hrozí až pět let vězení. Kolo policisté vrátili majiteli, který si už na něj snad dá příště větší pozor," dodal Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru