REKLAMA
Šmejd z Teplicka: Čím starší oběť, tím dražší zámek montoval
Muž montoval drahé zámky. Kvalitní byly ale jen podle ceny, ve skutečnosti důvěřivé klienty pěkně natáhl. Ilustrační foto
Teplice

Teplice - Krajští kriminalisté vyšetřují rozsáhlou trestnou činnost, kterou má na svědomí stíhaný 43letý muž z Teplicka. Trestná činnost obviněného spočívá v tom, že jeho obětí se stávají senioři, které osloví se službou výměny jejich stávajícího zámku za mnohem bezpečnější a kvalitnější. Za svoji práci si ale nechal opravdu řádně zaplatit.

Při sjednávání vykuk neopomene zmínit, že v okolí došlo k několika vloupáním do bytu a že je určitě potřeba zámek vyměnit. Bohužel kvalita zámku neodpovídá ceně zámku a ani práci za montáž. "Senioři díky své důvěřivosti s výměnou, montáží a následně i přemrštěnou cenou souhlasí a pachatel odchází „o dům dál“. Až po čase zjišťují, že byli ve výsledku okradeni a že zaplatili několikanásobně vyšší cenu, než která namontovanému zámku odpovídá. V mnohých případech, čím vyšší věk, tím vyšší cena," říká Veronika Hyšplerová, krajská policejní mluvčí.

První evidovaný případ je z roku 2014. V současné době se číslo vyšplhalo již na devět desítek poškozených z celé republiky. "Majitel, 43letý muž, se postupně přizpůsobuje podmínkám a v průběhu let třikrát změnil název své firmy," dodává Veronika Hyšplerová. Na začátku jednal pod jménem společnosti Groziskon s.r.o., dále Zamkytas s.r.o. a v současné době založil novou firmu vystupující pod jménem TOP DVEŘE s.r.o. se sídlem v Brně.

V současné době je tento muž stíhaný pro trestný čin Lichvy §218/1 a trestného činu Neoprávněného podnikání §251/1, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 2 let nebo zákaz činnosti.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru